Sport

Att spela på sport är mycket populärt i Sverige. Det har alltid varit populärt, men industrin har vuxit rejält efter att internet blivit en självklarhet i alla svenska hushåll. De flesta som engagerar sig i sportsbetting i dagens Sverige gör inte längre det via sin lokala tobaksaffär, utan på internet hos olika spelbolag.

Odds

Alla sportsbettare måste bekanta sig med konceptet “odds”. Odds är ett sätt at uttrycka sannolikheter för att olika scenarion. Ett enkelt exempel är 1X2-spel. I en match mellan två lag kan man då spela på hemmavinst (1), oavgjort (X) eller bortavinst (2). Om hemmalaget är favorit kan man kanske få 1.90 gånger pengarna. Satsar man 100 kronor ska man räkna på att få en utbetalning på 100 * 1.90, dvs. 190 kronor tillbaka för sina 100 kronor satsade. Om X betalar 3.00 gånger pengarna får man 300 kronor tillbaka om spelet går in, och om 2 står i 4.20 gånger pengarna får man 420 kronor tillbaka om man sätter spelet. Odds kan ställas ut på alla möjliga spelalternativ. Stora fotbollsmatcher kan exempelvis enkelt ha över 200 olika spel tillgängliga.

Klassisk sportsbetting

Det vanligaste är att man spelar på sportevenemang innan eventet spelar. Då styrs oddsen av en oddssättare som försöker förhålla sig till sin egen personliga uppfattning samt vad andra spelare tycks ha intresse att spela på. Oddsen kan röra sig om väldigt många sportsbettare tar en och samma bet, men generellt är oddsen inte särskilt rörliga. För alla spel finns det alltid ett så kallat spelstopp. Det betyder alltså att man måste spela innan spelstoppet är nått.

In play

In play är en relativt ny spelkategori. In play kallas också ofta för live betting och betyder att man spelar på ett sportevenemang under tiden som det pågår. Här rör sig oddsen snabbt och hela tiden. Spelformen är väldigt intressant och kan ge kunniga spelare många väldigt goda vinstmöjligheter. In play är som mest populärt i de stora sporterna som fotboll, ishockey och tennis.