Poker

Det finns många svenska pokerspelare som tillhör den yttersta världseliten. Närmast i åtanke kommer Viktor Blom, Martin Jacobson, Erik Sagström, Mikael Thuritz, Per Linde med flera. Faktum är att en pokerorienterad gambler säkert skulle kunna nämna ett 50-tal svenska pokerspelare som alla anses vara bland de allra bästa i världen inom sin bästa spelform.Poker är ett spel som man kan bli en vinnande spelare i. Det finns flera skicklighetselement i poker som gör att man kan, om man är tillräckligt skicklig, livnära sig på spelet.

Kontantspel

Kontantspel eller cash games är spel där man spelar med pengarna framför sig. Pokermarkernas valör motsvarar samma summa i gällande valuta. Skillnaden skulle alltså vara turneringar där man köper en viss mängd marker för en bestämd summa. Markerna har ingen riktig betydelse utan ett medel för att avancera i turneringen, och förhoppningsvis, placera sig på en plats i turneringen som betalar ut pengar.Kontantspelen är tillhållet för och den föredragna spelformen bland professionella spelarna. Detta eftersom det är lättare att ”grinda” ut vinster dag ut och dag in över tid istället för att hoppas på en stor fet turneringsvinst.

Turneringar och Sit and Goes

Turneringar är oftast spelformen som attraherar amatörer och det är spelformen som hårdast marknadsförs av spelanordnare såväl live som online. Turneringar har en utbetalningsstruktur som oftast ger pengar till de 10-15 % främst placerade spelarna. Om man är i position att vinna pengar i turneringen så kallas det för att man är in the money. Den allra mest prestigefulla turneringen är Main Event i World Series of Poker som kan betala ut 10 miljoner dollar eller mer till vinnaren.

Rakeback och bonusar

Rakeback är en procentuell andel av rake (avgifter) som man betalat under tiden som man spelar som man sedan får tillbaka. Har man 30 % rakeback får man alltså, oftast månatligen, tillbaka 30 % av sin rake man genererat månaden innan. Rakeback ska skiljas från bonusar som är ofta är extrapengar när man gjort en insättning hos pokerbolaget.